Van een koffie kopje je bedrijf maken? Oud klant Lieke ontdekte haar bedrijfsidee en laat zien dat alles mogelijk is. 

3 maart 2023 | Margriet Spijksma

Fotografie: Marieke Verdenius

In december heeft oud-klant Lieke Flinsenberg fine coffee set gelanceerd. Een prachtig design koffie kopje met houten eiken onderzetter en RVS lepeltje. Nog geen 3 maanden later stromen de bestellingen binnen, is de eerste coffee set verkocht in Japan en staat er een interview gepland in het woonmagazine Stijlvol Wonen. Genoeg redenen om Lieke op te bellen. 

Hoe ben je bij Margriet terecht gekomen en in welke situatie zat je toen?

In 2018 zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik had net een relatie achter de rug waarmee ik twee kinderen had. Een heftige periode. Ik had een break genomen van mijn baan bij de bank en wilde mezelf weer terugvinden. ‘Wie ben ik en wat wil ik?’  Dat wilde ik ontdekken op alle gebieden. 

Tijdens dezelfde periode kreeg ik het boek van Margriet in handen. Ik herkende dingen van mezelf in haar verhaal. Ik ben haar toen gaan opzoeken op social media. Ik zag dat ze het spel Level 7 had (nu The Fablife Game), dit sprak mij erg aan. Via een ontwikkelbudget bij de bank ben ik Level 7 gaan spelen. Daar is mijn reis bij Margriet begonnen. 

Hoe ben je bij het ondernemerschap gekomen, was dit altijd al iets dat je wilde?

Nee, ik had er eigenlijk nog nooit aan gedacht om te gaan ondernemen. Maar halverwege Level 7 begonnen er kwartjes te vallen. Meteen kwam die stem in mijn hoofd: ‘Nee Lieke, je zit nu net goed in je huis, je gaat je baan niet op het spel zetten.' En toch bleef het kriebelen. Ik ben toen in Fablife Business Idea gestapt. Daar werd het steeds duidelijker dat ik van geniet momentjes hield, sfeer, een product ontwikkelen. Het idee werd steeds concreter. FBI liep af en ik voelde dat ik nog niet klaar was met Margriet. Ik ben in haar 1-op-1 traject gestapt en daar werd het idee voor mijn bedrijf geboren.

Vertel! Waarin ben jij gaan ondernemen?

Iedere keer kwam er in de programma’s naar voren dat ik van sfeer en mooie producten hield. Op de een of andere manier noemde ik een koffiekopje vaak als voorbeeld. Margriet zei toen tegen me: Volgens mij weet je jouw idee allang.

Ik dacht alleen maar ‘Een koffiekopje ontwikkelen? Daar zijn er al duizenden van!.’

Maar toen ik dat zei, werd er iets in mij aangewakkerd. Wat als ik het nu echt van mij maak, mijn ingrediënten er in stop en echt iets ontwikkel wat bij mij past. En zo is fine coffee set ontstaan. Een handgemaakt kopje, met houten eiken onderzetter en een lepeltje.

Ik ben met de beste ontwerper en fotografe gaan werken om een product te ontwikkelen wat helemaal bij mij past. Alle fine coffee set onderdelen worden binnen Nederland, door de allerbeste vakmensen vervaardigd. Het kopje straalt rust uit door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen.

In december heb ik fine coffee set gelanceerd. Sindsdien heb ik al veel aanvragen gekregen. Ik sta binnenkort met een interview in het woonmagazine ‘Stijlvol wonen’ en ik heb net mijn eerste verkoop in Japan gedaan. Hier ben ik super trots op. Ik wil heel graag Internationaal uitbreiden, dus dit is een mooie eerste stap.  

Fotografie: Marieke Verdenius

Wat heeft Margriet bijgedragen aan jouw proces?

Margriet is heel goed in het inzoomen hoe je als persoon in elkaar zit. Ze kijkt niet alleen naar het stukje werk en kwaliteiten die je beschikt, zoals bij een loopbaancoach. Ze kijkt compleet naar jou als mens. Waar houd je van, waar word je blij van? Margriet heeft een gave waarbij ze dingen kan aanvoelen. Ze heeft iets wat anderen niet hebben.

 

Margriet heeft ervoor gezorgd dat ik de eerste stappen ben gaan zetten en de vervolgstappen ben gaan zetten.

 

Zonder Margriet was ik er niet aan begonnen. Ik zat in een situatie waarin ik wel voelde dat ik iets anders wilde, maar niet wist precies wat. Dit heeft margriet naar boven gekregen. Margriet is een inspiratiebron dat als je iets wilt, het ook echt kan. 

Hoe ben jij veranderd door de programma’s?

Ik heb een stuk bewustwording terug gekregen. Ik liep mezelf voorbij, nu niet meer. Ik zit veel lekkerder in mijn vel als moeder en als mijzelf. Ik krijg nu wel eens de opmerking: ‘Hoe doe je dit allemaal, met kinderen erbij?’. Voorheen zou ik mezelf dit ook afvragen. Maar ik voel me tegenwoordig veel relaxter waardoor ik ook veel meer dingen kan handelen. 

Daarnaast voel ik me zelfverzekerder. Ik hoop dat ik zo aan anderen vrouwen kan laten zien dat alles mogelijk is. Je moet wel bereid zijn in jezelf te investeren, in welke vorm dan ook. Alleen had ik het een stuk lastiger gevonden om zover te komen. Ik ben heel blij dat Margriet mij hierin heeft kunnen helpen. Je kunt beter investeren in een goed traject dan 10 losse cursussen waar je niks mee doet.

Wil je meer weten over Lieke en haar werk?

Volg Fine Coffee Set op Instagram >>

Is het volgende succes verhaal voor jou? Op 14 september start er een nieuwe groep met Fablife Business Idea. Vraag een gratis gesprek aan om te bellen of het programma iets voor jou is.

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan >>

Wil jij ook voor jezelf beginnen?

Lees verder