Milou ontdekte vorig jaar tijdens Fablife Business Idea haar bedrijfisdee en kwam na een paar maanden met 'Box vol verhalen' op tv

21 februari 2023 | Margriet Spijksma

Fotografie: Peggy's Content

Doen en ontdekken wat je écht wilt. Dan word je pas echt gelukkig. Milou is hier een prachtig voorbeeld van. Ze had nog geen idee waarin ze wilde ondernemen voordat ze aan Fablife Business Idea begon. Inmiddels heeft ze haar bedrijf 'Box vol verhalen' opgezet en kwam ze gisteren op televisie bij Eigen Huis & Tuin. "Ik huilde van trots". We dronken een virtueel kopje koffie met haar om haar inspirerende verhaal te horen. 

Waarom ben je begonnen met een programma bij Margriet, wat was je situatie?

"Ik werkte als teamleider bij een bank. Ik had een kei leuke baan en leuke collega’s. Ik weet niet of je het herkent, maar dan ben je zwanger en dan ga je nadenken. Het was voor mij in ieder geval echt een omslagpunt om na te denken wat ik nu echt wil. De grootsheid van de bank paste niet bij me. Daarnaast ben ik afgestudeerd televisiejournalist wat al niet helemaal matchte. Ik ben best ondernemend en wilde daar meer mee doen.

Ik had mezelf voor de keuze gezet: Of ik ga opzoek naar een nieuwe baan of ik ga nu voor mezelf beginnen.

Toen sprak ik Margriet omdat ik ook Level 7 (nu The Fablife Game) speelde bij haar en zette de stap om Fablife Business Idea te gaan doen. Ik dacht ‘het is nu of nooit’. Als er iets uitkomt, dan komt er iets uit. Zo niet, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd."

Had je al een idee waarin je wilde ondernemen voordat je aan Fablife Business Idea begon?

"Nee, ik had nog geen idee. Ik had wel al een bedrijf in fotograferen waarin ik af en toe klussen deed. Ik ben gaan opschrijven waar ik van houd. En iedere keer was er wel een rode draad in alles wat ik opschreef. Het idee heb ik echt tijdens Fablife Business Idea ontdekt. "
 

Nu ben ik heel nieuwsgierig, wat is het idee dat je ontdekt hebt en waar je nu een bedrijf mee hebt?

"Ik ben een heel kneuterig type. Dat is ook wat ik als eerste heb opgeschreven. Nostalgisch en kneuterig. Vanuit dat uitgangspunt ben ik gaan nadenken. Wat vind ik belangrijk, wat mis ik?

Op een dag vroeg ik mijn moeder: Weet jij nog hoe oma rook? Hoe haar stem klonk? ‘Nee, zei mijn moeder’. Dat vond ik zo zonde. In dezelfde periode overleed er een collega. Op haar sterfbed heeft zij haar eigen dienst geschreven. Dat vond ik zo persoonlijk.

Dit alles samen bracht mij op een idee. Een herinnering box maken vol verhalen. Het idee achter Box vol verhalen is dat je een mooie box vol verhalen en herinneringen maakt die je aan een dierbare geeft. De box is zo chic gedecoreerd dat je hem thuis in de woonkamer kunt zetten. 

Wat de boxen uniek maakt ten opzichte van andere herinneringsboxen is dat de verhalen op video worden opgenomen.

Je ziet en hoort de grappen die iemand maakt, je ziet wanneer de ogen gaan stralen en hoort de verandering in de stem. Maar ook een stilte laat een diepe indruk achter.

Ik ben opgeleid als tv-journalist en was daar ook altijd al bezig met achtergrondverhalen. Ook fotografeer ik al jaren dus zo kwam eigenlijk alles bij elkaar en is Box vol verhalen ontstaan. "

Fotografie: Peggy's content

Wat is het hoogtepunt sinds je bent gestart met jouw bedrijf?

Soms moet je investeren om er iets uit te krijgen. Ik besloot in november om op een beurs te gaan staan in Utrecht met allemaal creatieve bedrijven. Vanuit daar heeft Eigen Huis & Tuin mij benaderd of ze een item over mijn product mochten maken. Gisteren was ik op televisie. Een item van 4 minuten. Ik heb van trotsheid zitten janken. Ik heb zoveel mooie reacties gekregen van mensen die ik ken, maar ook van mensen die ik niet ken. Investeren in jezelf en je bedrijf loont. 


Ben je blij dat je jouw baan hebt opgezegd en voor jezelf bent begonnen?

Ja, echt wel. Ik doe iedere dag wat ik wil doen en wat ik leuk vind om te doen. Ik hoef me aan niemand te verantwoorden. Ík bepaal en dat vind ik zo fijn. Ik sta ook echt achter mijn bedrijf. Soms ga je in loondienst, zonder dat je weet wat zo’n bedrijf precies doet. Dat wil niet zeggen dat ik niet achter mijn vorige baan stond. Maar ik weet nu wat ik maak, voor wie ik het maak, wat de gedachte is. Ik kan er uren over praten. Tuurlijk vind ik het spannend. Maar ik ben wel gewoon heel enthousiast over wat ik maak en zolang ik geloof in mijn bedrijf dan weet ik zeker dat het goed komt.

Daarnaast ben ik mega productief. Ik sta op en heb zoveel ideeën die ik wil uitvoeren. Als je ondernemend bent, dan kan ik het iedereen aanraden. En dan ook zeker om naar Margriet te gaan. 

Je leert zoveel over jezelf. Ook al word je geen ondernemer, ook dan is het geen weggegooid geld.

Wat is het meeste wat je aan Margriet hebt gehad tijdens Fablife Business Idea?

"Margriet denkt groot, waardoor ik ook groots ben gaan durven denken. Ik ben nooit vergeten dat Margriet zei dat wij als vrouwen vaak dingen afkorten. Centjes, Autootje, Huisje. Daarmee houden we onszelf klein. Ik had laatst een paar mensen die zeiden ‘Wat goed zeg. jouw bedrijfje’. Ik dacht echt; bedrijfje? Het is gewoon een bedrijf!

Ik denk oprecht groot nu. Net zoals Eigen Huis & Tuin. Als ik klein was blijven denken, was dit niet op mijn pad gekomen.Verder is Margriet lekker no-nonsense en recht door zee. Ze zegt waar het opstaat en geeft je zo net het duwtje in de juiste richting."

Zou je Fablife Business Idea aanraden?

Absoluut. Als ik niet bij Margriet was geweest, dan zat ik nog steeds in loondienst. Dat weet ik wel zeker. Ook het feit dat het een groepsprogramma is heeft me veel gebracht. Het is fijn dat je herkenning bij elkaar kunt vinden en het erover kunt hebben. Door erover te praten vind je vaak ook sneller je antwoord. 

Wil je meer weten over Milou en haar werk?

Volg Box vol verhalen op Instagram >>
Bekijk website >>

Is het volgende succes verhaal voor jou? Binnenkort start er een nieuwe groep met Fablife Business Idea. Vraag een gratis gesprek aan om te bellen of het programma iets voor jou is.

 

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan >>

Wil jij ook voor jezelf beginnen?

Lees verder