Succesvol voor jezelf

Fablife Business Idea

Ontdek in 7 maanden jouw bedrijfsidee en zet de eerste succesvolle stappen van jouw business. 

Niveau: Startende ondernemer
Duur: 7 maanden
Start nieuwe groep: september 2023

Gesprek aanvragen

Ben je nieuwsgierig naar wat er aan de andere kant van het hek is? Wil jij voor jezelf beginnen maar heb je geen idee waarin dan? Ben je bereid ervoor te gaan en te investeren in een gelukkige toekomst waarin je doet wat je het állerliefste wilt? Zeg je JA tegen je verlangen om vrijheid, voldoening en succes te willen?

 

Als jij een creatieve, ondernemende & hoogopgeleide vrouw bent die nu zelf het heft in eigen handen wil nemen, dan nodig ik je met heel mijn hart uit om te gaan doen waar je altijd al naar verlangt: voor jezelf beginnen op een manier dat je ook voldoende geld verdient. 


Dit programma is voor jou als je niet langer het gevoel hebt tot je recht te komen bij een baas, alleen niet weet hoe of wat dan.

Vraag een gesprek aan

Herken jij jezelf hierin?

 • Je voelt al heel lang dat je voor jezelf wilt beginnen maar stelt het keer op keer uit

 •  Je vindt veel te veel dingen leuk waardoor je nooit tot een concrete actie komt
 •  De ideeën tot nu toe hebben een houdbaarheid, na x periode wordt het saai en wordt er niks meer aan 
 •  Je bent er klaar mee om voor een baas te werken
 •  Je wilt vrijheid en voldoening ervaren 
 • Je wilt niet langer leeglopen op wat je doet maar vol energie ‘s avonds thuiskomen 
 •  Je wilt een baan creëren waarin je je heel goed voelt met wat je verdient 
 •  Je bent klaar met het gevoel niet alles uit jezelf te halen
 •  Je wilt later terug kunnen kijken op een fablife!

Pauline de Wilde

“Het programma van Margriet gaf me focus, een doel en gelijkgestemden om me heen met wie ik levenslang kan sparren. Ik krijg nu de klussen die ik graag wil."

Wat is Fablife Business Idea?

Een Fablife Business is jouw levensdroom in de praktijk. Een succesvolle onderneming waarin jij doet wat je wilt: vormgeven aan je verlangen naar vrijheid, mensen verder helpen of wat het ook is waar jij écht gelukkig van wordt. Misschien kun je je er nu nog geen voorstelling van maken (of vind je het hartstikke eng). Maar je weet wel dat het de enige manier is waarop jij gelukkig wordt.

 • In 7 maanden leer je ontdekken wat het precies is wat jij het allerliefste wilt en hoe je daar je geld mee kunt verdienen. In de online trainingsomgeving ga je aan de slag je bedrijf door middel van 5 belevenissen te bouwen. De trainingsvideo's werken zeer krachtig en kunnen keer op keer herhaald worden in de gehele periode, waardoor je de waardevolle kennis maximaal tot je kunt nemen.

 • Op de live trainingsdagen én in de online trainingsomgeving omring je je met gelijkgestemde ondernemers aan wie je veel zult hebben in het delen van ervaringen en successen. Je bouwt een netwerk op, waar je ook na het programma iets aan hebt.

 • Daarnaast krijg je elke twee weken persoonlijke begeleiding door Margriet Spijksma persoonlijk je vragen te stellen in de wekelijkse Vraag & Antwoord sessie. Op deze manier blijft de flow er lekker inzitten.

 • Tijdens het 7 maanden programma zijn er bovendien 3 live trainingsdagen op een prachtige locatie in het midden van het land waarin je door Margriet exclusief op de grootste geheimen voor een succesvol bedrijf, getraind wordt. Tijdens deze dagen zul je ook de andere startende ondernemers ontmoeten en vanzelfsprekend kun je al je vragen stellen. 
Dit wil ik!

Hi, ik ben Margriet

10 jaar geleden liep ik ook met het verlangen om voor mezelf te beginnen, maar ik had nog geen idee in wat. Altijd waren er wel ideeën. Altijd waren er dingen die ik leuk vond. Ik had een brede opleiding, brede interesse. Dit maakte dat ik nooit echt een stap nam.

Jaloers was ik op alle mensen die het wel deden. Die een passie hadden voor wat ze deden. In mijn ogen hadden zij altijd geluk. Ze hadden de middelen om ervoor te gaan, de juiste opleiding een mooi netwerk, en/of een familie die zelf ondernemend waren. En bovenal mensen om zich heen die ze steunden en motiveerden. Ik had alles behalve dat. Ik had alleen dat gevoel dat ik ‘iets moois’ wilde doen. Van betekenis wilde zijn en niet binnen kaders en regels hoefde te leven.

Fast forward nu…

Inmiddels bloeit mijn eigen bedrijf als nooit tevoren. Ik train duizenden vrouwen met succes te ontdekken wat je echt wilt. Een geluksfundament waar alles mee begint. Weten wat je echt wilt, geeft focus en koers en.. Een groot zwart gat, want hoe dan??!

Ik help je met Fablife Business Idea concreet te gaan en de eerste succesvolle stappen te zetten in het opzetten van jouw business.

Dit is wat Fablife Business Idea je biedt

 • Je ontdekt wat je het allerliefste wilt, zonder je creativiteit te verliezen of dat het saai wordt.
 • Unieke kennis om jezelf, gewoon zoals jij bent, succesvol in de markt te brengen.
 • Super leuke klanten die naar jou toekomen (dus niet via allerlei vermoeiende aquisitie of netwerkbijeenkomsten).
 • Het zelfvertrouwen dat je ook daadwerkelijk goede bedragen voor je diensten kunt vragen.
 • Een aanbod ontwerpen waar jezelf ook verliefd op wordt.
 • De volledige basis van een florisant bedrijf waar jij naar verlangt, zoals: social media kennis, hoe klanten bij jou blijven en je een gezond bedrijf runt zonder uurtje-factuurtje te hoeven draaien.

Fablife Business Idea

5000,-

Inclusief BTW

 • 7 maanden toegang tot 5 belevenissen waarin je jouw bedrijfsidee gaat ontdekken en een stevige fundering neerzet van jouw bedrijf

 • Per module persoonlijke trainingsvideo's van Margriet + bijpassende to do's

 • Expert masterclasses in de online omgeving

 • 3 livedagen met Margriet en andere FBI vrouwen 

 • Om de week sparringcalls met mij en de groep

 • Toegang Fablife Business Idea community

 • Whatsapp groep met de mededeelneemsters 

 • BONUS: Unlock Your Intuition

  Start programma: september 2023

Aanmelden

NB: Ja zeggen tegen dit avontuur van je leven vraagt niet dat je je baan meteen vaarwel zegt. De meeste vrouwen die vrouwen die ik heb geholpen (en dat zijn er vele honderden) namen deze stap vanuit hun huidige baan.

"Ze inspireert, motiveert en neemt altijd de tijd voor iedereen. Beste keuze ever!"

Voordat ik aan JBI begon had ik nét mijn baan stopgezet. Ik heb mij in een impuls opgegeven en dat is de beste keuze ever geweest! Ik heb mijzelf weer opnieuw leren kennen. Het programma gaf me structuur, houvast en motivatie om concrete stappen te nemen.

Heel bijzonder, ik heb mijn compagnon tijdens JBI leren kennen en inmiddels hebben we samen ons bedrijf opgezet. Wat ik zo fijn vond bij Margriet is dat ze altijd open en eerlijk is en precies zegt waar het op staat. Ze weet precies de juiste dingen te benoemen en voelt veel aan. Ze inspireert, motiveert en neemt altijd de tijd voor iedereen. Beste keuze ever!

Janine Poelstra
www.ffopladen.nl

"Ik ben veel happier geworden en dat merkt ook mijn directe omgeving."

Ik wist al vrij zeker dat ik voor mezelf wilde beginnen en ongeveer waarin, maar echt concreet was het nog lang niet. Ik heb mijn bedrijfsidee gevonden en het programma heeft me structuur gegeven. Mijn angst om zichtbaar te zijn heb ik overwonnen. Door gewoon te dóen heb ik ervaren dat die angst niet nodig is. 

Ik geniet van de vrijheid en dat ik doe wat ik het allerleukste vind. Ik ben veel happier geworden en dat merkt ook mijn directe omgeving. Er komen veel dingen kijken bij het ondernemerschap. Van Margriet heb ik zoveel waardevolle tips gekregen. Maar vooral heel veel inspiratie en motivatie. Mijn bedrijf is onderdeel van mij geworden. There's no way back. 

Sara Bloemendal
www.bloemendalinterieur.nl

"Ik doe nu waar ik elke dag blij van wordt én ik verdien er goed geld mee."

Mijn baan als docente stond mij zo tegen. Ik wilde iets anders maar had geen idee hoe dan? Ergens wilde ik al zólang voor mezelf, maar in wat dan?

Margriet kwam op het juiste moment. Ik wilde meer uit me halen wat er in zit. In het begin had ik nog heel veel dingen ik leuk vond. Margriet bracht me tot mijn kern, en hielp me in het zadel.

Nu doe ik elke dag waar ik zo blij van wordt. Mensen blij maken op onze boerderij met lekkere dingen. En ja… Ik had het niet durven hoven, maar ik verdien er goed mijn geld mee en heb zelfs een eigen tv-programma op RTL 4 ' Bakken op de boerderij'. I created it!

Lilianne van Wijnsbergen
- www.lilycakes.nl -

 

"Het is gelukt! Een zaak die veel dichter bij mijn hart ligt en 4x meer omzet maakt"

Ik had een goedlopend ontbijt- en lunchcafe In de binnenstad van Utrecht. Maar het voelde te klein. Lange, drukke werkweken en toch weinig inkomen. Margriet heeft me door haar vertrouwen en gerichte adviezen enorm geholpen om houvast te krijgen in mijn overtuiging. Ik kon beter, mooier, grootser! In de maanden waarin ik JBI volgde, transformeerde mijn geloof en nog geen jaar later had ik een nieuw bedrijf. Een pop-up restaurant op een bouwterrein midden in een opnieuw te ontwikkelen gebied in Utrecht. Mijn omgeving verklaarde me echt voor gek, wie doet er nou zo iets? Maar het is gelukt! Een zaak die veel dichter bij mijn hart ligt, vier keer meer omzet maakt en mij het vertrouwen heeft gegeven dat het ook nu weer mag doorgroeien en er nog meer dromen tot leven komen.

Simone Babeliowsky
- www.dekwekerij.nl - 

"Het is eigenlijk te bizar voor woorden wat ik allemaal heb meegemaakt sinds ik Margriet ken"

Ik had eerst een mooie loondienstbaan, maar ik had niet in de gaten dat ik niet ‘écht leefde’. Ik voelde altijd al diep van binnen dat ik eigenlijk meer een ondernemer was. Dus ben ik gestart met ‘Jouw Bedrijfsidee’. Vanaf dat moment ging het in een sneltrein vaart.

Het bijzondere aan Margriet is dat ze mijn volledige potentie ziet. Zelfs voordat ik het zelf zie. Als er dan weer iets moois met mij gebeurt, realiseer ik mij achteraf dat Margriet het al had voorspeld. 

Iedere dag gebeuren er bijzondere dingen. Het is eigenlijk te bizar voor woorden hoe mooi het leven wordt. Al mijn dromen komen uit. En zelfs de dromen waarvan ik nog niet wist dat ik ze had. Het gebeurt! Allemaal! 

Ik doe elke dag wat ik wil en mijn bedrijf staat als een rots. Hoppa’

Annelies Boonstra
www.retailimpuls.com

Dit heb jij bereikt

Aan het einde van het programma heb jij deze resultaten behaald. 

 

Jij weet waarin jij wilt ondernemen

Nooit meer het gevoel hebben, wat wil ik nu, waar ligt mijn kracht? Je hebt eindelijk ontdekt wat jouw bedrijfsidee is. Een idee wat helemaal bij jou past en waardoor je iedere dag met een grote glimlach aan de slag gaat.

 

Stevige fundering neergezet

De eerste stappen zetten om je bedrijf op te starten zijn het moeilijkste. Er is altijd wel een excuus om niet te beginnen. Tijdens dit programma niet! We gaan concreet aan de slag. Je bouwt een stevige fundering voor een succesvol bedrijf.

 

Fablife netwerk voor het leven

Je komt terecht in een gelijkgestemde groep business vrouwen waarmee je kunt sparren, elkaar kunt versterken en kunt leren van elkaars kennis en ervaring. Je bouwt een netwerk op waar je ook na het programma profijt van hebt!

 "Geloven in jezelf en jouw unieke talent. Margriet weet dat bij je naar boven te halen"

Ik wil wat voor mezelf beginnen, maar wat…? Door het programma ging ik terug naar mij.. terug naar mijn persoonlijkheid, karakter en mijn passies. Terug naar waar ik ECHT van hou, waar ik als kind van hield. 

Presenteren, voor groepen mensen staan, mensen mee nemen in een visie, hen iets wat ze onrust geeft, beter leren begrijpen.

Ik heb mijn bedrijfsidee ontdekt en ben een Trainings en coaching bedrijf gestart gericht op Social media. Ik geef trainingen aan professionals die met kinderen en jongeren werken over de invloed van Social media. Geweldig om eindelijk bezig te zijn met mijn grote passie.

Margriet is een inspiratie, door de vragen en opdrachten wordt je geactiveerd. Ze stimuleert je om echt na te denken, wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Focus houden, doorzetten, en vooral eerlijk tegen jezelf zijn. Dat heeft mij laten zien dat alles mogelijk is. Niet denken in beperkingen, maar kansen en mogelijkheden. Geloven in jezelf en jouw unieke talent. Margriet weet dat bij je naar boven te halen. Door Margriet heb ik mijn bedrijfsidee ontdekt.

De contacten met de andere dames helpen je om focus te houden en stappen te blijven zetten. Na ons JBI traject hebben we contact gehouden met een vaste groep. We komen nog regelmatig bij elkaar. Geweldig om al die verschillende vrouwen te volgen in hun bedrijfsidee.

Chantal Jarman - Studio Social Skills

Dit zijn de meestgestelde vragen

Zit jouw vraag er niet tussen? Mail je vraag naar [email protected]

Ze hielp me mijn levensdoel te ontdekken. Nu doe ik iedere dag waar ik zo blij van wordt en heb ik zelfs mijn eigen RTL-programma.

Lilianne van Wijnsbergen - Lilycakes.nl

In december heeft oud Fablife Business Idea deelneemster Lieke Flinsenberg fine coffee set gelanceerd. Een prachtig design koffie kopje met houten eiken onderzetter en RVS lepeltje. Nog geen 3 maanden later stromen de bestellingen binnen, is de eerste coffee set verkocht in Japan en staat er een interview gepland in het woonmagazine Stijlvol Wonen. Dit is wat Lieke zegt over Margriet:

Zonder Margriet was ik er niet aan begonnen. Ik zat in een situatie waarin ik wel voelde dat ik iets anders wilde, maar niet wist precies wat. Dit heeft margriet naar boven gekregen. Margriet is een inspiratiebron dat als je iets wilt, het ook echt kan.

Door het programma heb ik een stuk bewustwording terug gekregen. Ik liep mezelf voorbij, nu niet meer. Ik zit veel lekkerder in mijn vel als moeder en als mijzelf. Ik krijg nu wel eens de opmerking: ‘Hoe doe je dit allemaal, met kinderen erbij?’. Voorheen zou ik mezelf dit ook afvragen. Maar ik voel me tegenwoordig veel relaxter waardoor ik ook veel meer dingen kan handelen.

Daarnaast voel ik me zelfverzekerder. Ik hoop dat ik zo aan anderen vrouwen kan laten zien dat alles mogelijk is. Je moet wel bereid zijn in jezelf te investeren, in welke vorm dan ook. Alleen had ik het een stuk lastiger gevonden om zover te komen. Ik ben heel blij dat Margriet mij hierin heeft kunnen helpen. Je kunt beter investeren in een goed traject dan 10 losse cursussen waar je niks mee doet.

Lees het hele interview met Lieke hier >>

Milou had nog geen idee waarin ze wilde ondernemen voordat ze aan Fablife Business Idea begon. Inmiddels heeft ze haar bedrijf 'Box vol verhalen' opgezet en kwam ze een maand na het lanceren van haar bedrijf op televisie bij Eigen Huis & Tuin. "Ik huilde van trots". Dit is wat Milou zegt over Margriet:

Als je ondernemend bent, dan kan ik het iedereen aanraden. En dan ook zeker om naar Margriet te gaan.

Margriet denkt groot, waardoor ik ook groots ben gaan durven denken. 

Ik denk oprecht groot nu. Net zoals Eigen Huis & Tuin. Als ik klein was blijven denken, was dit niet op mijn pad gekomen.Verder is Margriet lekker no-nonsense en recht door zee. Ze zegt waar het opstaat en geeft je zo net het duwtje in de juiste richting.

Ik zou Fablife Business Idea zeker aanraden. Als ik niet bij Margriet was geweest, dan zat ik nog steeds in loondienst. Dat weet ik wel zeker. Ook het feit dat het een groepsprogramma is heeft me veel gebracht. Het is fijn dat je herkenning bij elkaar kunt vinden en het erover kunt hebben. Door erover te praten vind je vaak ook sneller je antwoord.

Je leert zoveel over jezelf. Ook al word je geen ondernemer, zelfs dan is het geen weggegooid geld.

Heb je nog vragen?

Wil je ontdekken of het programma bij jou past en welke mogelijkheden ik voor me zie bij jou? Ik spreek je graag. Mail naar [email protected] of vraag hier een match gesprek aan.

Vraag match gesprek aan

Fablife Business Idea

5000,-

Inclusief BTW

 • 7 maanden toegang tot 5 belevenissen waarin je jouw bedrijfsidee gaat ontdekken en een stevige fundering neerzet van jouw bedrijf

 • Per module persoonlijke trainingsvideo's van Margriet + bijpassende to do's

 • Expert masterclasses in de online omgeving

 • 3 livedagen met Margriet en andere FBI vrouwen 

 • Om de week sparringcalls met mij en de groep

 • Toegang Fablife Business Idea community

 • Whatsapp groep met de mededeelneemsters 

 • BONUS: Unlock Your Intuition

  Start programma: september 2023
Aanmelden